Успешни истории

Успешните истории на хората постигнали много голям успех с бизнес начинанията си базирани у дома са много. Ще се опитаме да ви представим някой от тях, които според нас се открояват със своята забележителна история, които са пример за постоянство, много упорит труд и неспирна вяра в собствените възможности.

Стив Павлинаwww.stevepavlina.com е започнал своят блог през 2004. Основно той пише са нещата от живота, личностно усъвършенстване и други не комерсиални неща. Но забележете това – само от приходи от реклами официалният му репорт за 2006 стига до 1000 долара на ден. За мен той е пример номер едно за човек който започнал с разходът от 9 долара на година, за регистрация на домейн, е станал световно известен блогър.

Tutsplus.com – стартиран от трима ентусиасти през 2006, днес регистрира приходи от над 170000 долара на месец. Основната тематика на блога е упътвания или статии които помагат в процеса на работа на дизайнери и разработчици. Към днешна дата на разположение на около двата милиона активни члена са дори платени указания за разработки на програми както и темплейти и различни фонтове за сайтове.

Smashingmagazine.com – е също основан през 2006 от двама приятели. Тяхната цел е полезен контент за разработчици на сайтове. Според Форбс, сайтът генерира повече от 200000 долара на месец.

Copyblogger.com – истински динозавър в онлайн маркетинга. Сайта основан от Браян Кларк, с единствената цел да предлага най добрите онлайн маркетинг услуги, днес генерира близо милион долара на месец.

Moz.com – Ранд Фишкин е човекът създал най успешният блог на оптимизация на сайтове. В момента сайта се монетизира основно от платено членство на потребителите си които имат достъп до едни от най добрите инструмента за сео оптимизация на сайтове. Сайтът генерира около 4 милиона долара месечно.

Дхаки Либърман

Основателят на Bumkins Finer Baby Products е майка на четири деца. Тя първоначално е започнала бизнес, като продава разнообразие от бебешки артикули и аксесоари. Например чорапогащи и торбички. Идеята и е била да продава само артикули които нейните деца биха харесали. В момента , Bumkins е в тясно сътрудничество с фирми като Disney и DC Comics, с цел  да включва популярни герои в продуктите на марката.

Сами можете да си представите брандове като тези до какви огромни продажби биха довели и колко бързо мащабът на бизнеса става огромен.

Easy Lunchboxes – Кели Лестър, жена и майка от Калифорния, имала известен интерес към bento – японското изкуство за опаковане на храни. Самата тя също е изпитвала досадното неудобство как  всеки ден бързо и ефективно да опакова здравословния обяд, който децата й да носят със себе си в училище. Целта й е била да постигне по-здравословно хранене за децата си, като подбира подходяща храна и в същото време позволява децата да не цапат много.

Така тя стига до изобретяването на революционен продукт който е като традиционните кутии за хранене стил Tupperware. Нейните кутии вече години след пускането на пазара се продават успешно и самата тя управлява бизнеса си от дома.

Има още множество успели хора но най важното което ги прави такива , е уникалният продукт който са създали с идеята той да бъде полезен на пазара. Само тогава е възможно да бъде постигнат успех. С мисълта първо към потребителя и с какво бихме могли да направим така че той сам да желае нашият продукт като в същото време го споделя и със своите приятели.