Как да осигурим първоначалният капитал за нашият бизнес?

Всеки нов проект изисква своето финансиране. Независимо на каква тема ще е сайтът ви, каква услуга или стока ще предлагате, винаги има разходи с които новото начинание е свързано. Много хора се надяват че могат да спечелят от лотарията или от сайтове за онлайн залагания с bet365 бонус код, но за съжаление не това е начинът по който се събират пари за започване на нов проект. Нека разгледаме някой от по сериозните начини.

  • Започваме с това че трябва да минимизираме колкото се повече разходите за започването. Всеки от нас иска най добрият хостинг, най добрите и скъпо платени маркетинг специалисти, най високият бюджет за реклама. Най новите скриптове и респонсив теми за нашите сайтове. Ако искаме най доброто, съответно едно от най скъпото, то нашият бюджет би хвръкнал до небето. Затова помислете реално. Всички нови пера трябва едновременно да са качествени и да постигат определената цел, и в същото време на възможно най ниската цена. Ако бюджетът ни не го позволява дори може да се наложи да се откажем от някой “екстри” в името на възможно най нисък бюджет.
  • Загряване. Това е период при началото на нашето ново начинание когато можем да започнем загряващо начинание под формата на сайт или блог където ние да сме авторите на контента. Ние да правим маркетинга, оптимизацията, присъствието в социалните мрежи. Жертвайки голяма част от времето си, ние ще успеем с цената на много труд да започнем да събираме малко по малко така необходимият ни първоначален капитал.
  • Спестяване. Това е една от най неприятните части. Неприятна но в много случай може да се окаже спасяваща тактика. Представете си колко харчите за неща които не са ви необходими. Ограничете до минимум разходите които правите за неща които не са реално необходими. Заделяйте спестените суми в банкова сметка или дори в буркан в килера. С времето ще установите че не сте и подозирали колко ефективна е тази стратегия. Да, тук се изисква и желязна дисциплина да не “теглите” нито монета от фонда си вярвайки в основната си идея.
  • Приятели  и семейство. Това са хората на които можете да разчитате най много за всичко в живота. Направете им презентация на своят проект. Убедете ги че това е инвестиция която ще ви помогне много и когато супеете ще бъдете горди че сте ги имали на ваша страна.
  • Бизнес Ангели. Има много компании които предлагат такива услуги. Това са хора с много големи капитали които обикновено за сметка на участие във вашето начинание са склонни да ви финансират.
  • Кредитна карта. Ако имате 18 и вече работите някъде, банките с удоволствие ще ви предоставят кредитна карта. Имайте предвид обаче че кредитните карти са “скъпи” пари. Винаги сравнявайте различните оферти от банките и най вече годишните разходи по обслужване на кредитната карта. Това е таксата на година и таксите които банките събират за всяко теглене в брой. Добре преценете дали отпуснатият кредитен лимит ще е достатъчен да покрие първоначалната инвестиция като винаги оставяйте свободен процент налични средства за непланирани разходи. За съжаление непредвидените разходи винаги възникват и ние трябва да сме подготвени.
  • Банков кредит. Също вид “скъпи” пари. Обикновено малките кредити се отпускат без поръчители или ипотека но не винаги те са достатъчни за покриване на разходите по вашият проект. Така че тук също е необходимо много добра първоначална калкулация на разходите които можете да си позволите да правите ежемесечно за обслужването на заема и това дали неговият обем наистина ще ви бъде достатъчен.