Как да започнем бизнес от дома?

За повечето от нас, започването на бизнес от дома може да бъде доста интересно начинание независимо дали става въпрос за допълнителни доходи които да “закърпят бюджета” или основни такива които да ни направят по уверени и в голяма степен независими. Разбира се за много това вече е факт и те успешно се радват на своите резултати. Да стигнеш до там обаче е предизвикателство. Това е свързано с много точно планиране, много голяма отдаденост на процеса и жертва на лично време, усилия и в известна степен лишения.

Да изберем типа бизнес с който бихме искали да се занимаваме

  • Оценка на нашите способности. Разбира се има голяма разлика между способности и тия неща които просто ни харесва да правим. Трябва да имаме реална оценка на нещата в които наистина ни бива.
  • Какви пари ще ни трябват или казано по друг начин – първоначалният капитал. Основно предимство от работата в къщи е това че на практика липсват разходи за помещения, персонал, оборудване и други. От друга страна обаче всеки бизнес има нужда от първоначални капиталовложения за да е успешен. Това че частта която много добре трябва да бъде изчислена за да се предотвратят бъдещи финансови изненади.
  • Конкуренцията – Трябва да обърнем внимание с какво бихме могли да сме по добри от тях. Да предложим същата услуга но с по добро качество, или изцяло нов продукт който да наложим на пазара.

Да планираме своето начинание по най добрият начин

  • Как да бъде бизнесът печеливш? Това е свързано с разликата между разходите и усилията които ни струва реализирането на нашата идея и реалният приход който получаваме от продажбата на нея. В практиката много често се оказва че страхотни идеи в крайна сметка могат да доведат до фалит, ако разходите не са планирани умело.
  • Юридическата страна на нещата. Изненадващо или не, има много сфери на дейност в който за да се реализираш, е необходимо много внимателно да бъде проучен въпросът с авторските права, търговски марки и други.

Стартиране на бизнеса

  • Инвестиции – тук попадат всички разходи за компютърна и офис техника. Домейн имена, SEO оптимизация на сайт, разходи за хостинг и други.
  • Дали ще се регистрирате като фирма или не? Това изцяло зависи от посоката в която искате да вървите. За начало не е необходима но за в бъдеще когато искате сериозно да наложите своят бранд, е задължително да се регистрирате като юридическо лице. Това ще улесни много работата ви с други фирми и големи сайтове които издават фактури.
  • Реклама – Ако искате вашият бизнес да бъде разпознаваем и бързо да привлече вниманието на клиентите е наложително да помислите за основните видове реклама в Интернет. Рекламата във Фейсбук е също така много популярна и ефективна.

След като всичко това е планирано и внимателно изпълнено, би следвало да се радвате на стабилен клиентски интерес и вашата задача остава да бъде все повече доволни клиенти.