Какво е фриленсър и каква работа мога да върша като такъв?

Фриленсърите, в най общият смисъл на думата са хора които работят за себе си от дома. Това е една от най желаните работи тъй като осигурява свободата да работите от вкъщи, като са ви необходими само компютър и интернет. Разбира се  според типа работа, може да са ви необходими по мощни компютърни конфигурации или по бърза връзка с Интернет. Нека разгледаме някой от най известните фрийлансърски работи:

  • Графичен дизайн – това може да включва изработване на логота, брошури, илюстрации, презентации и банери. Както и сайтове, такива например могат да бъдат сайтове за онлайн залагания или покер. Свидетели сме на все по нарастващо търсене в тази ниша. Все повече сайтове за онлайн покер например, търсят графични дизайнери за иновативни и примамливи графични илюстрации.
  • Дигитален маркетинг – това са най общо услугите свързани с оптимизация на сайтове за по добро класиране в търсенията от Гугъл. Може да включва изграждането на връзки към сайтове, платени коментари по форуми и други блогове. Търсене и регистриране на домейн имена. Анализ на срраници и други.
  • Писане на статии и прессъобщения.Това е работа свързана с много проучване, преди да започнете да пишете тъй като вашите статии задължително трябва да са уникални и да създават впечатлението че сте професионалист в бранша. Има много сайтове които търсят сериозни хора за тази работа, тъй като в днешно време предлагането е огромно но качеството е това което липсва. За да успееш в тази област се изисква наистина много труд, сериозно проучване на темата за която ще пишете и  добри граматически умения. Към същата група спадат и преводите. Търсенето също е голямо, има много сайтове които търсят хора за превод на материали от чужди издания. Тук работата е малко по лесна, тъй като материалът вече е готов, но също отнема страшно много време и изисква добра граматическа подготовка.
  • Видео и анимация е дейност която изисква наистина креативно мислене, сравнително мощна компютърна система и сериозни умения. Анимацията и клиповете са все по популярни тъй като много успешно се интегрират в дигиталният маркетинг и носят по ясни и по интересни рекламни послания.
  • Уроци онлайн. Ако сте учител или имате много добри умения в дадена област, можете съвсем спокойно да направите видео канал в YouTube където да качвате клипчета с уроци.
  • Блогър – оставих го за накрая тъй като е може би най популярно. Днес можете да си водите блог за абсолютно всичко. Стига да умеете да създавате качествен контент и да сте полезни на аудиторията си, това може да ви носи постоянни доходи. Запишете на лист темите за които можете да създадете материал, подредете ги по важност, направете проучване какво другите пишат за това и се постарайте да създадете по добър материал.

Има и други типове работа която спада към фрийлансърска, но каквато и да е тя, основното което има значение е какви с вашите умения, колко добре ги владеете и с какво бихте били полезни за своите читатели, последователи или с две думи фенове. Защото единствената причина да получите посетител на сайта сили или гледане на видео е защото потребителите постоянно търсят информация. Колкото по полезна и достоверна информация предоставяте, толкова по голям и ще е интересът към вашата работа.