Забавни идеи за работа от дома

Работата от вкъщи може да има и доста забавни страни. Зависи точно каква сфера ще изберете. С появата и навлизането на Интернет, на практика възможностите стават все по-неограничени. Ще се опитаме да изброим някой от най-печелившите и в същото време не толкова отегчителни професии които бихте могли да практикуватe от комфорта на своят дом.

Започване на блог – да точно блогърите са хората които неспирно пишат и създават статии на всевъзможни теми които хората намират за полезни. По този начин те генерират множество споделяния в социалните мрежи, генерират линкове към своите блогове и с две думи набират популярност. Всички тези усилия са само с една цел и това е трафикът към техният блог. А всички знаем че повече трафик означава повече продажби и от там много повече приходи. Ако сте наистина компетентни в дадена област, разумно е да започнете блог. Това ще ви позволи да помагате на хората със своите съвети като по този начин получавате много трафик и възможност цялата ви дейност да бъде изключително печеливша.

Графичен дизайн – това е определено дейност с много потенциал за креативни хора. Вече има много достъпни хардуерни конфигурации които можете да си закупите за да подкарате своята програма за графичен дизайн. Да, свързано е с малко повече инвестиции но когато овладеете изкуството на дизайна, неспирно нарастващото търсене ще плати за вашият талант. Все повече курсове са налични както в сайтовете на компаниите предлагащи самите график дизайн програми, така и в YouTube.

Инстаграм маркетинг – социалната мрежа за споделяне на снимки става все по-известна. Ако вие красиво тяло например можете да генерирате невероятно количество последователи като компаниите рекламиращи фитнес добавки или мода например, ще ви плащат адски добри хонорари за да публикувате снимки с техните продукти.

Афилиейт маркетинг – казано директно ще ви плащат за всяка продажба на продукт която направите. Например известният сайт Грабо предлага проценти комисионна за всяка продажба на оферта рекламирана в техният сайт. Можете да продавате тяхните оферти със вашият блог на пример.

Продажби във Fiverr – това е сайт в който можете да предлагате дигитални услуги чиито цена започва от 5 долара. Там има и много българи които успешно продават своите услуги като по този начин генерират сериозни доходи. Там можете да пишете статии, да коригирате текстове, да предлагате графичен дизайн, SEO оптимизация и много много други.

Продавайте снимки – да, снимки! Ако имате подходяща камера, желание и известна доза талант то вашите снимки могат да ви донесат много добри доходи. Сайтове като например Fotoglia или Dreamstime плащат за всяко свалено копие на ваша снимка. Инвестицията в оборудването е единствената трудност тъй като подходящите камери могат да се окажат не по силите на всеки. За съжаление предлагането е огромно а изискванията към качеството на снимките все по високо което прави нишата доста конкурентна за хората без опит.

Създайте Андройд или Епъл апликация – да, това е една ниша която се оказва особено доходна за хора които усетят търсене в области на апликации където все още не е създадена подходяща. Чрез наличието на множество курсове, в голямата си част безплатни, човек може да овладее кодирането наистина бързо и без особено много усилия.

Домейн флипинг – с две думи това е дейност при която  купувате даден домейн и го пускате за продажба в съответните борси за домейн имена. Ще се изненадате колко доходен може да се окаже този бизнес само ако уцелите незаето име. За съжаление повечето думи вече са регистрирани но комбинация от думи която придава смисъл все още може да бъде създадена. Всичко е въпрос на много проби докато не попаднете на правилният домейн.