Афилиейт маркетинг като бизнес от дома?

Разбира се афилиейт маркетинга може да носи много добри приходи. Основно смисълът му се изразява в това че получавате комисионни когато се извърши продажба през ваш сайт или реферален линк. Например, ако някой използва bet365 бонус код от вашия сайт, за да направи залог на уебсайта на букмейкъра, ще спечелите комисионна. Основните предимства са :

  • Почти никаква първоначална инвестиция. Повечето, да не кажа всички сайтове предлагат безплатно членство като афилиейт.
  • Нямате разходи за изработване и поддръжка на продукт. На практика компанията която го е разработила се грижи за това.
  • Не се занимавате с поддръжка и обслужване на клиенти. Когато извършите продажбата и новият клиент вече направи покупката, всички въпроси които би имал или евентуални рекламации, се отправят към хелп деска на разработчика.

Какво е нужно за да започнете като афилиейт?

От повечето начини за започване на бизнес от дома, афилиейт програмите са едни от най лесните за старт. Ето няколко съвета :

  • Най важното е нишата която ще изберете. Това обикновено са области в които ви бива, имате много знания и практика и бихте могли да бъдете полезни за своите читатели с практически съвети. Например хората които обичат за залагат и имат опит в покера, могат да потърсят сайтове които предлагат възможност за афилиейт бизнес. Когато изградите съдържание около тази тема, вашият блог би имал шанса да получи голяма част от трафика по темата. Има много хора които прекарват основна част от времето си търсейки стратегии как да печелят на покер например. Ако успеете да създадете съдържание което би привлякло тяхното внимание, вие ще се радвате на един устойчив читателски интерес като целта е колкото се може по голяма част от вашата аудитория да направи покупка през ваш линк или банер, от сайтовете предлагащи онлайн залагания.
  • След като сте избрали нишата, следва начинът по който ще промотирате офертите. Много добра практика, освен банерите и линковете, е изграждането на имейл лист. Това означава да съберете колкото се повече имейли на вашите читатели, с цел, на по късен етап да можете да достигнете до тях с директни имейл съобщения. Обикновено потребителите са склонни да споделят мейла си само ако си струва. Това означава да ги накарате да се запишат за вашият бюлетин с новини или като им предложите безплатни стратегии. Веднъж изградили солидна имейл база, вие ще имате инструмент с които да достигате до наистина таргетирана аудитория и процентът ви на продажби ще се увеличи значително.
  • Трафик трафик трафик! След като сте избрали нишата, изградили сте блогът или сайтът си и сте решили как ще промотирате продуктите, идва ред на трафика. И най добрият сайт не прави продажби ако няма трафик към себе си. Има много изписано по темата но основното е много просто – качествено съдържание. Под качествено съдържание се разбира такова което да е с обем успяващ максимално да изчерпи определена тема и да го направи по най разбираемият за потребителя начин. Тогава този контент от самосебе си ще получи много споделяния (което е изключително важно) както и коментари по други сайтове. Това изгражда много връзки към вашият сайт което е определящо как ще се позиционирате в резултатите на търсачките.

Ключът към успешен афилиейт бизнес от дома е изграждането именно на полезни сайтове които да решават проблеми. Единствено когато потребителя е уверен че продуктът ще реши това, той е склонен към покупка.