Никакъв кристал и порцелан! Тези прелестни създания са изработени само от природни материали. Шапките на жълъди и ореховите черупки се превръщат в малки шапки. Листа от клен и пера изпълняват ролята на крила. За тяло може да се използва шишарка, бадем, листо от имел, клони от туя.

Творческата работа е прекрасен способ за цялото семейство да се откъсне от празничната суета.

Зелено тяло и бели крила - и се получава въздушен и нежен ангел. Пера могат да се намерят на улицата или да се закупят в магазините за ръкоделие.

Клонче от хвойна, бели пера, дървено мънисто, шапка от жълъд - това е всичко, което е необходимо за изработването на този коледен ангел. Нанесете лепило върху края на клончето от хвойна, нанижете мънистото и изчакайте да изсъхне. Капнете лепило от двете страни на клончето и залепете перата. Върху гърдите на ангела залепете някакво изсушено цвете по избор. Нарисувайте очи и уста. За тялото на ангела с крила от пера също може да се използва малка шишарка, а за да се получи чисто бял ангел за тяло използвайте едно голямо перо, а за крила - две по-малки пера. Съвет: преди да започнете работа, убедете се, че разполагате с пера, които имат еднаква форма и размер.

Този ангел има почти ажурно тяло, изработено от съцветието на воден габър, ако не успеете да го намерите можете да използвате шишарката на хмел. Когато пристъпите към работата, бъдете внимателни, за да не счупите отделните листенца. От магазин за ръкоделие трябва да закупите златна пудра, лепило за дърво, различни по размер дървени мъниста, светла корда за окачване, черен маркер, четка и ножица - това, е всичко, което е необходимо за изработката. Необходими са и шапки от жълъди за шапки на ангелите, трябва да ги потърсите в парка или гората, преди да е завалял сняг. Върху края на съцветието или шишарката се капва лепило и нанизва мънистото, което ще се използва за глава на ангела. Върху горната страна на мънистото също капнете лепило и поставате шапката от жълъд. Изчакайте да изсъхне. С маркер нарисувайте лицето на ангела. Отрежете парче корда и залепете към задната част на шапката на ангела, така че той да може да се закача. Накрая покрийте шапката със златна пудра.

Ангелът със златната коса прилича на малка танцьорка, заради полата от съцветие-чадър. Той се изработва по подобен начин, но за него се използват сухи растения, с подходящи форми.

Малък гном? Защо не в компанията на небесни създания. Тук за тяло се използва орех, за глава - бадем, необходимо е още парче зелен плат за наметка, и сухо цвете - за брошка.

Ангел с тяло на листо от червен имел. Листото на червеният имел с извитата си форма идеално подхожда за тяло на ангел. За крила могат да се използват крилатките на явор, които трябва да се отрежат с подходяща форма.