Тези няколко съвета ще ви помогнат да оформите стаята на малко момиче. Все пак детската е стая, в която трябва да присъства умиротворяващо, радостно чувство. Но това изобщо не е повод да се боядиса всичко в розово. Съществуват различни варианти за дизайн, които биха били подходящи за вашето дете.

Кухните на гарсониерите имат едно предимство, между печката и мивката има само една крачка, иначе колко километра би извървявала една домакиня за една година? Абсурдно, но понякога наистина малката кухня е по-удобна.

Голямата кухня, определено, си има своите плюсове, но как да се организира в нея мястото за готвене е голям въпрос.

Неотдавна се появиха няколко необичайни идеи за обзавеждане на кухнята.

Кухнята се състои от отделно стоящи елементи, мобилни модули, горни и долни шкафове, които ще трябва да съберете като кубчета. Горните и долни шкафове съществуват отдавна в нашите кухни, но съвременните модели на горните шкафове се отличават с наличието на открити рафтове, стъклени витрини, осветление. Те изглеждат по-леки и прозрачни. А долните, обратното – по-широки са и събират повече.

Прадядото на отделно стоящите елементи и бил бюфетът, или “планината” от съдове. В съвременните кухни това са високи колони, в които се вгражда битова техника или метални кошници за продукти.

Доброто осветление е задължително за всяка кухня, но не се концентрирайте само върху работната зона. Подчертайте масата за хранене с мека светлина – това ще придаде уют на вечерната трапеза.

Малкият размер на кухнята може да се компенсира с голямо количество отразяващи повърхности – стъкло, емайл, метал.

Създайте нов образ за кухнята – ушийте калъфи за столовете.

Най-добрият способ да защитите масата за хранене - е като използвате пластмасови подложки под чиниите, те са много модерни в момента, и можете да намерите тези, които ще подхождат точно на вашия интериор.

Психолозите отдавна са изяснили: различните цветове по различен начин въздействат не само върху психиката ни, но и върху апетита. Кой цвят ще ни помогне да готвим по-вкусно и, разбира се, да не ни позволява да преяждаме?