Самата природа ни подсказва идеи за коледни композиции, които де преобразят дома отвън и отвътре.

Ефектно може да се оформи прозореца на извънградската къща.

 

Гирлянда от клоните на елха и шишарки оформя прозореца на хола. Завързани са с помощта на ленти с различни цветове към корниза на прозореца.

Празничната маса е декорирана с украса от кипарис и шишарки, а цветните акценти са добавени с помощта на райски ябълки и брезова кора.

За да декорирате чиниите по необичаен начин, навийте на руло ленена салфетка, почти до края, и в края поставите клонче хвоя. Салфетката на следващата чиния сгънете като плик и поставете вътре шишарка така, че тя малко да се показва на вън. А скарите кошнички за тарталети могат де се използват като свещници или бонбониери.

Върху корниза има достатъчно място за зимен натюрморт - направен от всичко, което може да се намери в гората. Тук отлично могат да се впишат и стари керамични съдове.

Още един вариант за оформяне на прозорец с борови клони и червен имел. Имелът с неговите фигурни листа и червени плодове е ефектен сам по себе си. Боровите клони добавят обем на композицията.

Този огромен букет прилича на малка елха. Той събран от клони на бор, кипарис, трън, червен имел. За да стаи тази композиция стабилно на дъното на кошницата е поставена решетка.