Приказките на Червения Петел през 2017 - какви ще бъдат: добри или непредсказуеми, като техният разказвач? Какво ще донесе новата 2017 година - ще ни зарадва или огорчи? Да опитаме да направим магия в Новогодишната нощ, за да бъде Новата 2017 година такава, каквато я искаме.

А какъв е той Червения Петел? Пламенен. И това не е шега, той е приятел на Слънцето. Така че и вие се опитайте да бъдете добро и светло слънце за хората, които са около вас, и тогава фортуната ще се обърне с лице към вас, а не с опашка. Японците отъждествяват птицата със ярка светлина и топлина, и свято вярват, че звънкото "ку-ку-ри-гу" като магнит привлича слънчевата енергия. А китайците са уверени, че Петела обединява в себе си на веднъж пет добродетели: смелост, добрина, вярност, доброжелателност и чувството за собствено достойнство. Ако искаш да си успешен през новата година трябва да им съответстваш! Притежателя на буен нрав и ярък характер Петела няма да стои нито секунда без работа, и няма да го позволи на вас. Това означава, че който иска да се развива през следващите 12 месеца, ще трябва да запретне ръкави сериозно и на дълго. Съгласни ли сте? Тогава очаквайте интересно предложение за работа, но не бързайте да се съгласявайте със всичко, което ви предложат. Приказката за брилянта, намерен на боклука сега е много актуална, затова бъдете внимателни. Но за преструвки и лукавство трябва да забравите, - за разлика от господарката на изминалата година Маймуната, тази изящна птица е настроена сериозно и не приема лъжа и фалш даже в дреболиите.

Какво да кажем за властелина на 2017? Той винаги обича да е в центъра на вниманието и във всяка компания се опитва да блесне. При това и от вас очаква да се проявите като изключителен и независим човек. За това не се страхувайте да промените имиджа си и смело експериментирайте с прически и тоалети, Петелът ще оцени вашите усилия. Какви още качества трябва да се култивират особено активно? Разбира се интуиция и изобретателност. Научете се да говорите, особено с хората, които са ви близки. В същото време - контролирайте всичко, което казвате. И когато проявявате емоции - не наранявайте с думи. Бъдете искрени и разчитайте предимно на себе си.

След като разгледахме характера на стопанина на следващата година и неговите предпочитания, е време да помислим как да му подготвим достойно посрещане. Да започнем с облеклото, нали, както се казва по дрехите посрещат - и гостите, и Новата година. Като се има пред вид, че господар на Новата 2017 година е Огненият Петел - екстравагантна, пъстра и необикновено красива птица, то и празничните тоалети трябва да се отличават с изобилие на цветовете. Цветът на Новата година е червен, но са допустими и оранжев, лилав, жълт. Не прекалявайте - вземете за основа не повече от два цвята и създайте около тях обща декорация. Така празничният интериор ще изглежда стилно. Петелът е селски жител, така че кънтри стилът е повече от уместен. Не е трудно да оформите и апартамента си в този стил: покрийте дивана и креслата с меки, цветни шалтета, на пода застелете разноцветни пътеки. Изплетете от златна прежда звезди и снежинки и ги пръснете наоколо. Не пропускайте и елхата - такава декорация много и подхожда. Важно допълнение са фойерверките и бенгалските огньове. А през нощта в стаята задължително запалете червени свещи - нека те привлекат любовта и щастието във вашия живот.

И разбира се празничната трапеза! Огненият петел цени свободата и мрази ограниченията, затова на Новогодишната трапеза поставете всичко, което обичате. Забранени са само птичето месо и дреболии. Ако не можете да минете без месо - пригответе свински пържоли или телешко печено, отлично подхождат за новогодишната трапеза и морските дарове, особено скаридите. Важно е на масата да има много предястия, например, различни сирена и грозде, пълнени яйца, или желирани блюда ... в яйца! Най-важният критерий в избора на празничните блюда е те да са оригинални, защото изобретателността е едно от основните свойства на характера на Огненият Петел.