Входът към градината е визитната картичка на къщата. Първото впечатление е винаги най-силно, затова към оформянето на тази зона трябва да се подходи с максимална отговорност.

Колкото са хората - толкова са и предпочитанията, затова входът на всеки дом е оформен по различен начин, който зависи от разположението на дома, наличието на градина и много други фактори. 

Живият плет от многогодишни растения може стане отлична алтернатива на зелените плетове от дървета и храсти, а да не говорим за старите дървени огради!

 

Дръзките цветове и разнообразието от растителни форми ще са ефектна украса за градината. Особено красиво такава ограда изглежда в средата на лятото, когато всички растения цъфтят. 

Бял, розов или лилав? Калуната не ви затруднява с избора: съществуват сортове с цветове в различни цветове, цъфтящи по едно и също време.

 

До първите студове теменужките и цикламата могат да съседстват с калуната в контейнер за цветя от глина. Те добре понасят първите студове. Цикламата пресадете първа в отделна саксия, тя зимува в дома. 

Пуснете есента в градината си! Нека там заиграят звездите астри, донася се горчивият аромат на хризантеми, мискантус развее по вятъра тъгата по лятото, а жълтите рудбекии изпълват душата със слънце! Под краката шумолят есенните листа, градински фенери осветят есенния сумрак, а вие с любимите си хора се съберете на уютната веранда и си спомните за отминалото лято с чаша ароматен, вкусен чай, и докато се радвате на последните топли есенни дни, започнете да подготвяте градината си за зимата. 

Смята се, че природата се явява въплъщение на хармонията. И точно от нея трябва да се учим на спокойствие и контрол над себе си. И това действително е отличен вариант.

Искате да имате разноцветен звездопад в градината си? Посадете астра. Цветовете на тази красавица показват удивително разнообразие от цветове. Това цвете има около 4000 вида. Няма равни и по продължителност на цъфтенето. Но, като всяка звезда, астрата си има своите тайни.