Не е лесно да се избере цвета на банята, нали това е толкова “лично място. То трябва да е комфортно и красиво. Красотата може да се достигне с помощта на различни цветове.


Най-популярния цвят е белия. Бял – прост и изящен. Върху белият цвят се виждат всички мръсотии, което ще и помогне да поддържате банята винаги чиста, защото винаги ще виждате къде трябва да се почисти. Едно от интересните свойства на белия цвят е, че той отразява светлината, и през зимните сутрини няма по-подходящ цвят за банята от белия.

Много често ремонта на банята излиза по-скъп от ремонта на което и да е друго помещение в апартамента. Красивите и качествени плочки, сантехниката, смесителите, душ кабината, окачения таван и майсторите, които ще се занимават с ремонта, всичко това струва сериозна сума пари.

Не на последно място са мебелите за баня, в шкафчетата и рафтчетата ще можете да съберете хилядите необходими предмети за лична хигиена, кърпите и халатите.

Днес смятаме керамичните плочки за материал, често използван за декора на банята. Струва ни се, че те не могат да ни вдъхновят, и любителите на оригиналния стил в интериора ще трябва да си търсят други варианти за оформяне на стените в банята… Но художниците и дизайнерите постоянно работят над това, да представят керамичните плочки в нова светлина. В последните години дизайна на керамичните плочки се променя толкова стремително, че ефектите, създавани с тяхна помощ, поразяват въображението.

Преди всичко, се е променила тенденцията към промяна на формата на плочките. Сега най-модерните колекции предлагат плочки със съотношение на страните 1:2 правоъгълници – 20/40см или 25/45 см. Плочките с такъв формат се лепят хоризонтално, като се създават широки, изглеждащи обемни, повърхности.

Банята е станала задължителен елемент от дома не толкова отдавна – преди около 100 години. Но днес не можем да си представим апартамент без нея. Ваната е едно ъгълче, в което можем да се отпуснем, като във СПА курорт, а не просто място за хигиенични процедури. За това трябва да се погрижим интериорът на банята да прави още по-приятно времето, което прекарваме там.

Сполучливият интериор на банята трябва да е удобен, практичен и, разбира се, да радва окото. При това трябва да се имат пред вид и размерите на банята ви, и тези на портфейла ви.

Всички дизайнери са категорични: аксесоарите създават стила.

Направеното самостоятелно пано от миди или речни камъчета ще придаде неповторим чар на вашата баня.

Пухкавото килимче е много приятно за краката, но е не много практично. Най-добре е да се постели на пода в банята пътека с гумено покритие. Сега те се произвеждат с най-различни форми и цветове.